Parvekejulkisivut

Lumon parvekejulkisivuratkaisut ammattilaisille

Tuotekehitys, suunnittelu, myynti, valmistus ja asennus – kaikki saman katon alla. Lumon parvekejulkisivu on varma ja luotettava kotimainen valinta jopa 40 vuoden kokemuksella.

Parvekejulkisivuratkaisut niin uudisrakennukseen kuin saneerauskohteeseenkin

Lumon parvekejulkisivuratkaisut soveltuvat sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Lumon parvekelasit ja kaiteet muodostavat nykyaikaisen ja näyttävän parvekejulkisivun, joka luo suuntaa eurooppalaiselle arkkitehtuurille. Materiaalina lasi ja alumiini ovat kestäviä, mutta samalla keveitä, joilla voi luoda siroja, tyylikkäitä esteettömiä kokonaisuuksia. Tämä mahdollistaa näyttävät ja nykyaikaiset parvekejulkisivut, jotka vastaavat tulevaisuuden rakentamisen vaatimuksiin. Parvekejulkisivut maksavat itsensä nopeasti takaisin, jopa kymmenessä vuodessa. Lasituksen mukanaan tuomat hyödyt ovat tutkitusti laajoja: parvekelasitukset vähentävät merkittävästi kiinteistön elinkaarikustannuksia, tuplaavat parvekkeiden huoltovälin suojaamalla parvekerakenteita ja säästävät energiaa. Tässä kohtaa ei voi myöskään vähätellä asukashyötyjä, jotka itse asunnon käyttäjät lasituksista saavat: lisää tilaa, mahdollisuus viettää aikaa parvekkeella varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn ja suojaa Suomen vaihtelevilta sääoloilta ja siitepölyltä.

Materiaalit

Lumon parvekejulkisivutuotteilla luodaan ja korostetaan talon yksilöllistä arkkitehtuuria. Alumiini ja lasi ovat kestäviä, mutta samalla keveitä materiaaleja, joilla voit luoda siroja, tyylikkäitä ja esteettömiä kokonaisuuksia. Kaiteen alumiiniosat ovat pohjakäsitelty ulkokäyttöön sopiviksi. Pintamaalauksena on mattapolyesterijauhemaalaus. Maalauksessa käytetään Tikkurilan RAL-kartaston mukaisia värisävyjä. Kaikki järjestelmässä käytettävät kiinnitystarvikkeet ovat ruostumatonta tai sinkittyä ja maalattua terästä.

Kaiteen umpiosien verhouksena voidaan käyttää lasia, parvekekäyttöön soveltuvaa rakennuslevyä tai peltimateriaaleja. Yleisin kaiteissa käytettävä lasi on laminoitu 4+4 turvalasi, muta jopa 12mm (6+6) lasin paksuuksia voidaan käyttää. Lumon Oy:llä on vakiotuotteena 20 eri sävyistä lasivaihtoehtoa (malleista erillinen lasikansio), lisäksi käytettävissä on Vanceva Design-mallisto. Käytettävien rakennuslevyjen tulee soveltua ulkokäyttöön ja niiden tulee täyttää kaideverhousten umpiosille asetetut mm. pistekuormavaatimukset. Erilaisia profiilipeltejä käytettäessä tulee huomioida edellä mainittujen vaatimusten lisäksi se, että verhous ei muodosta kaiteen sisäpuolelle varvasaskelmaa. Pinnakaiteen kanssa käytettään aina korkeaa parvekelasitusta.

Muoviosien raaka-aine on kestomuovia. Muovien väri on tummanharmaa RAL7024.

Tiivisteeet ovat tumman harmaita tai mustia.

Tapamme toimia

Me Lumonilla pidämme koko toimitusketjun omissa käsissämme aina tuotekehityksestä, suunnitteluun, myyntiin ja asennukseen saakka. Jo yli miljoona tyytyväistä asiakastamme ovatkin siitä todisteena. Yhteistyössä Lumonin kanssa vastuukysymyksiä ei siis tarvitse murehtia, sillä kun on yksi toimija, niin vastaamme koko prosessista. Alumiinisten kaide-elementtien tuotanto- ja rakennesuunnittelu sisältyy aina Lumon Oy:n toimitukseen. Jokainen kohde käsitellään omana projektina jossa otetaan huomioon kohdekohtaiset erityispiirteet kuten esimerkiksi erilaiset kiinnitystavat sekä veden- ja savunohjausratkaisut. Kohdekohtaisesti voidaan tehdä myös viranomaisvaatimusten mukaiset rakennelaskelmat. Mitoituksessa otetaan aina huomioon parvekelasituksista kaiderakenteelle aiheutuva lisätuulikuormitus.

Kaide-profiilien valmistelu tapahtuu nykyaikaisissa Lumon Oy:n tuotantotiloissa Kouvolassa. Kaide kootaan valmiista osista työmaalla. Esivalmitellut profiilit pakataan parvekekohtaisiin paketteihin ja kuljetetaan suoraan kohteeseen.

Kaidejärjestelmä on varma ja turvallinen kokonaisratkaisu, jossa on huomioitu paikalliset olosuhteet ja viranomaismääräykset.