Lumon kaidetyypit

Tolpaton Lumon kaide

Tolpattoman Lumon kaidejärjestelmän kiinnitys perustuu vaakajäykistys kiinnitysmenetelmään. Vaakatuetussa kaiteessa kaide kiinnitetään päistään pielirakenteisiin ja kevyellä kiinnityksellä alapäästään laattaan. Tarvittavien tukitolppien määrään vaikuttavat ympäristöolosuhteista johtuvat kuormitukset ja kiinnitysmenetelmät. Alapaarre toimii myös alakiinnikkeenä, jolloin erillistä kiinnikettä ei tarvita. Verhous on aina tukitolppien ulkopuolella.

Tolpattomaan kaiteeseen ei ole mahdollista valita jakopaarretta. Verhousvaihto täytyy tehdä kokonaisina lasilevyinä. Variaatiota voidaan aikaan saada lasia tai levyjä kuvioimalla (esim. silkkipaino, digiprint tai hiekkapuhallus)

Kaiteen tolpattomuudesta johtuen, myös alaslaskut tai laatan ylitykset ovat pois suljettuja vaihtoehtoja.

Tolpallinen Lumon kaide

Tolpallisen Lumon kaidejärjestelmän kiinnitys perustuu mastokiinnitysmenetelmään. Tolppajakoon vaikuttavat ympäristöolosuhteista johtuvat kuormitukset, kaidetolppien ominaisuudet ja kiinnitysmenetelmät. Tyypillisimmillään tolppajako on 800...1500mm.

Kaide-elementti voidaan kiinnittää parvekelaatan etureunaan tai laatan päälle. Etureunaan kiinnitettäessä käytetään hattukiinnikettä ja laatan päälle kiinnitettäessä teräsjalkaa. Parvekelaatan paksuus täytyy olla välillä 160-300mm